دکتر سلمان فلاح
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب پزشکی / علت کشیدگی و رگ به رگ شدن مچ دست و درمان آن

علت کشیدگی و رگ به رگ شدن مچ دست و درمان آن

مچ دست از هشت استخوان کوچک در کف دست تشکیل شده، و این هشت استخوان به پنج استخوان پایینی دست (استخوان های متاکارپال یا کف دستی) و دو استخوان ساعد (استخوان رادیوس یا زند زبرین و استخوان اولنا) متصل هستند. این 15 استخوان توسط رباط‌ها و غضروف‌های بسیار احاطه شده‌اند. وجود این غضروف‌ها و رباط‌ها باعث حرکت استخوان‌ها شده و از ساییدگی استخوان‌ها به یکدیگر جلوگیری می‌کند. رباط‌های مچ دست ممکن است در اثر حرکتی همچون پیچش زیاد، خم شدن یا ضربه‌ی مستقیم که باعث می‌شوند مچ دست در موقعیتی فراتر از محدوده‌ی حرکت طبیعی خود قرار گیرد آسیب ببینند.

آنچه در این مطلب میخوانید

کشیدگی و رگ به رگ شدن دست یکی از رایجترین آسیب دیدگی ها است که روی ماهیچه ها و لیگامان ها تأثیر میگذارد. رگ به رگ شدن مچ دست زمانی ایجاد می شود که یک یا چند لیگامان دچار کشیدگی و پارگی شوند و یا پیچ بخورند و این عارضه بر اثر فشارهای زیادی است که روی مفصل ایجاد می شود. لیگامان ها رشته های قوی از بافت های اطراف مفصل هستندکه استخوان ها را به یکدیگر متصل کرده است.

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، از روشهای غیر جراحی موثری مانند فیزیوتراپی برای درمان کشیدگی و رگ به رگ شدن مچ دست استفاده می شود. لطفا جهت ارتباط با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

علت کشیدگی و رگ به رگ شدن مچ دست

ورزشکاران بیش از سایرین در معرض رگ به رگ شدن مچ دست هستند. ژیمناستیک، اسکی، فوتبال و اسکیت فقط تعدادی از ورزش‌هایی هستند که می‌توانند باعث آسیب‌دیدگی مچ دست شوند. رگ به رگ شدن مچ دست غالباً به دلیل زمین خوردن به دست‌های کشیده و باز اتفاق می‌افتد. به علاوه، هر فعالیتی که باعث ضربه ناگهانی و شدید در مچ دست شود می‌تواند بر رباط‌ها فشار زیادی وارد آورده و باعث کشیدگی بیش از حد یا پارگی آن‌ها شود.

علائم کشیدگی و رگ به رگ شدن مچ دست

علائم رگ به رگ شدگی و کشیدگی مچ دست شامل موارد زیر است:

رگ به رگ شدن مچ دست

عوامل خطر کشیدگی و رگ به رگ شدن مچ دست

عواملی که موجب افزایش خطر بروز آسیب مچ دست می‌شوند، عبارتند از:

  1. انجام ورزش
  2. انجام دادن حرکات تکراری با مچ دست در حین کار یا فعالیت‌های روزمره
  3. هماهنگی ضعیف بین اعضای بدن
  4. ضعف در حفظ تعادل بدن
  5. انعطاف‌پذیری و قدرت کم در عضلات و رباط‌های مچ دست
  6. بی‌ثباتی مفصلی در مچ دست
  7. عدم استفاده از مچ‌بند در حین انجام فعالیت‌های پرخطر مانند اسکیت

درجات کشیدگی و رگ به رگ شدن مچ دست

رگ به رگ شدن مچ دست غالباً به سه دسته تقسیم می‌شود: درجه 1، در جه 2 و در جه 3

  1. رگ به رگ شدن درجه 1: خفیف بوده و زمانی اتفاق می‌افتد که رباط‌ها کشیده شده ولی پاره نشده باشند.
  2. رگ به رگ شدن درجه 2: در حد متوسط ارزیابی می‌شود و زمانی اتفاق می‌افتد که رباط‌ها به صورت جزئی دچار پارگی شده‌اند.
  3. رگ به رگ شدن درجه 3: شدید بوده و در آن رباط به طور کامل پاره می‌شود. در صورت بروز رگ به رگ شدن درجه 3 عمل‌های جراحی و مراقبت‌های پزشک باید انجام شود.

درمان رگ به رگ شدن و گرفتگی مچ دست

  1. استراحت (Rest). متوقف کردن فعالیت و استفاده نکردن از مچ دست آسیب دیده برای 48 ساعت یا تا زمانی که درد و تورم فروکش کند.
  2. یخ ( Ice). با استفاده از یک بسته کمپرس سرد (پیچیده شده در یک حوله) یا با گذاشتن یک کیسه یخ خرد شده روی مچ دست مچ دست را چند مرتبه در روز هر بار برای 15 دقیقه و به مدت چند روز سرد کنید.
  3. فشرده کردن ( Compression). از یک پانسمان فشاری الاستیک برای بستن مچ دست و محدود کردن تورم استفاده کنید. پیچیدن پانسمان را از قاعده انگشتان دست شروع و درست در زیر آرنج متوقف کنید. پانسمانی که دور مچ پیچیده شده باید به اندازه باشد؛ ولی دقت کنید که جریان خون انگشتان را قطع نکند.
  4. بالا بردن (Elevation). در دو روز اول بعد از آسیب دیدگی تا آنجا که ممکن است مچ دست آسیب دیده را در طول روز و همینطور شب بالاتر از سطح قلب نگاه دارید. این کار به تخلیه مایع و کاهش تورم دور تا دور مچ دست کمک می کند.
  5. درمان با داروهای ضد درد. این داروها می توانند مشتمل بر ایبوپروفن (موترین و ادویل)، ناپروکسن ( آلو و ناپروسین)، استامینوفن (تیلنول) یا آسپرین باشند.
  6. استفاده از بریس. ممکن است پزشک به بیمار توصیه کند که برای بی حرکت کردن مچ دست بخصوص در هنگام ورزش از یک بریس استفاده کند.
  7. بی حرکت کردن. اگر فرد درد شدیدی داشته باشد، ممکن است پزشک به وی توصیه کند که مچ دست خود را برای مدت دو تا سه هفته گچ بگیرد.
  8. تمرینات توانبخشی. همچنین ممکن است بیمار به منظور انجام تمرینات انعطاف پذیری، دامنه حرکت و تمرینات تقویتی برای مچ دست آسیب دیده به یک فیزیوتراپیست مراجعه کند.
  9. درمان رگ به رگ شدن با عمل جراحی. در موارد نادر ممکن است برای ترمیم پارگی کامل رباط یا در صورت وجود شکستگی استخوان به عمل جراحی نیاز باشد.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

پیشگیری از رگ به رگ شدن و گرفتگی مچ دست

با اینکه کشیدگی تاندون مچ دست معمولاً در اثر اتفاقات غیر منتظره رخ داده و بنابراین پیشگیری از آن کار سختی است؛ اما روش‌هایی برای کاهش احتمال کشیدگی تاندون وجود دارد که عبارتند از:

از روش درمانی تراکشن و کشش ستون فقرات می‌توان برای بهبود دامنه‌ حرکتی، قبل یا بعد از انجام درمان دستی توسط متخصص طب فیزیکی استفاده کرد. این روش توسط دکتر سلمان فلاح قابل انجام است. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح در اصفهان ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031


نظرات کاربران درباره این مطلب :آذر خت لیلی زاده [ 1402-08-21 ]
سلام باعرض ادب واحترام رگ مچ دست راستم ازسمت انگشت شست تا مچ حدود دوماه است بشدت درد گرفته جکارکنم درمان شود؟

محسن حقی [ 1402-05-17 ]
سلام وقت بخیر . من توی ورزش دچار رگ به رگ شدن مچ دست شدم . به نظرتون مچ بند آتل دار استفاده کنم یا ساده؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
ضعیف شدن عضلات کمر و ستون فقرات با نشستن طولانیضعیف شدن عضلات کمر و ستون فقرات با نشستن طولانی

امروزه بسیاری از افراد به دلیل نوع کار یا حرفه ای که دارند مجبورند ساعت ها یک جا بنشینند. این نشستن های طولانی‌ مدت می تواند عوارض زیادی را ایجاد کند. ... ادامه مطلب

آرتروز زانو چگونه با روشهای غیرجراحی درمان میشود؟آرتروز زانو چگونه با روشهای غیرجراحی درمان میشود؟

ابتلا به آرتروز می‌ تواند تا حدی آزار دهنده باشد که در انجام فعالیت‌ های روزانه‌ فرد اختلال ایجاد کند. از آنجایی که بیماری آرتروز با گذشت زمان به تدریج بدتر می‌ شود ، بسیار اهمیت دارد که هر چه زودتر برای درمان آن اقدام کنید .در این مقاله به بررسی درمان آرتروز زانو با استفاده از طب فیزیک می پردازیم. ... ادامه مطلب

ورزش درمانی چیست؟ورزش درمانی چیست؟

ورزش درمانی یکی از مهارت‌های اصلی است که حرفه فیزیوتراپی بر اساس آن بنا شده است. با در نظر گرفتن تعاریف ورزش درمانی و فعالیت بدنی می‌توان دریافت که اگرچه تمرین درمانی شامل اجزای فعالیت بدنی و ورزش است، اما همچنان یک برنامه ورزشی منظم برای رفع نقص‌ها و بهبود عملکرد ارائه می‌دهد. ... ادامه مطلب

منوال تراپی چیست و چه کاربردهایی دارد؟منوال تراپی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

منوال تراپی یکی از تکنیک های مؤثر در فیزیوتراپی است که در درمان بسیاری از مشکلات ستون فقرات مانند کمردرد، گردن درد و درد های عضلانی مفید است. تکنیک ها ... ادامه مطلب