دکتر سلمان فلاح
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب پزشکی / روشهای درمان شكستگی استخوان

روشهای درمان شكستگی استخوان

اسکلت ما از استخوان تشکیل شده است. استخوان ها نوعی بافت همبند هستند که با کلسیم و سلول های استخوانی تقویت شده اند. استخوان ها دارای مرکز نرم تری به نام مغز هستند که در آن سلول های خونی ساخته می شوند. وظایف اصلی اسکلت، حمایت از بدن، امکان حرکت و محافظت از اندام های داخلی است. استخوان‌ها اسکلت و شالوده‌ ی کلی بدن را می‌سازند و به ما این امکان را می‌دهند که با محیط اطراف خود تعامل برقرار کنیم و بدن خود را در برابر نیروی جاذبه به حرکت درآوریم.

آنچه در این مطلب میخوانید

شکستگی استخوان زمانی اتفاق می‌افتد که نیرویی که به استخوان وارد می‌شود، قوی‌ تر از آن باشد که استخوان می‌تواند تحمل کند. این امر ساختار و استحکام استخوان را مختل می کند و منجر به درد، از دست دادن عملکرد و گاهی خونریزی و آسیب در اطراف محل می شود. انواع مختلفی از شکستگی استخوان وجود دارد. برخی از آنها بسته به قدرت و جهت نیرو، استخوان درگیر و سن و سلامت عمومی فرد، شدیدتر از سایرین هستند.

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح، برای رفع بسیاری از دردها، توانبخشی بیماران و درمان بسیاری از بیماری ها و عوارض ناشی از آنها، از روشهای موثری مانند ، فیزیوتراپی ، طب سوزنی ، اوزون درمانی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی ، ورزش درمانی ، ارتوکین تراپی ، لیزر درمانی پرتوان و ... که همگی غیر جراحی بوده و به صورت سرپایی انجام می شوند، استفاده می شود. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

دلایل شکستگی استخوان

استخوان‌های سالم بسیار مقاوم هستند و می‌توانند ضربه‌های قوی را تحمل کنند. البته اگر فشار کافی به آنها وارد شود، ممکن است ترک بخورند یا بشکنند. ضربه فیزیکی، فشارآوردن بیش‌ازحد و بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان که استخوان را ضعیف می‌کنند، از دلایل اصلی شکستگی استخوان هستند. معمولاً با افزایش سن استخوان‌ها ضعیف‌تر می‌شوند و این مسئله خطر شکستگی را افزایش می‌دهد. همچنین احتمال ابتلا به بیماری‌های تضعیف‌کننده استخوان در افراد مسن‌تر بیشتر است.

روشهای درمان شكستگی استخوان

علائم شکستگی استخوان

امکان دارد شما با احساس درد در قسمتی از بدن تصور کنید که استخوان آن ناحیه دچار شکستگی شده باشد؛ اما باید توجه داشته باشید نشانه های بی شماری وجود دارد تا بتوان به طور قطع بر شکسته شدن استخوان اذعان کرد.

  1. بروز تورم: تورم اولین نشانه ای است که پس از شکستگی مشاهده خواهد شد. لبه های برنده استخوان در اثر شکستگی منجر به پارگی و آسیب به بافت های مجاور شده که تورم و التهاب را در پی خواهد داشت.
  2. احساس درد هنگام لمس: اغلب پزشکان در معاینات اولیه با لمس محل آسیب دیده احتمال شکستگی و یا عدم شکستگی را خواهند داد. لمس محل شکستگی استخوان برای بیمار بسیار دردناک خواهد بود.
  3. تغییر شکل ظاهری: این مورد زمانی اتفاق می افتد که استخوان به طور کامل شکسته باشد که خود را با انحراف و یا کوتاه شدگی نشانه می دهد؛ اما در موارد ترک و مو برداشتن استخوان تغییر شکل مشاهده نخواهد شد.
  4. ناتوانی در حرکت عضو: زمانی که استخوان ناحیه ای از بدن دچار شکستگی شود فرد توانایی تحمل درد در هنگام حرکت آن عضو را نخواهد داشت؛ بنابراین سعی می کند عضو آسیب داده را بی حرکت نگه دارد.
  5. تغییر رنگ پوست: ممکن است در طول زمان ناحیه شکسته شده دچار رنگ پریدگی و یا کبودی شود.
  6. از دیگر نشانه های شکستگی استخوان می تواند به احساس وجود فاصله بین استخوان و همچنین احساس ساییدگی آن اشاره کرد.

انواع شکستگی استخوان

هنگامی که شما یک استخوان را می‌شکنید، ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی و به طور کلی، تیم مشاوره پزشکی آن را شکستگی استخوان می‌نامند. این شکستگی، شکل استخوان را تغییر می‌دهد و اغلب ممکن است مستقیماً روی یک استخوان یا در طول آن اتفاق بیفتد. شکستگی ایجاد شده می‌تواند یک استخوان را به دو و یا چند قسمت تبدیل کند. انواع شکستگی استخوان عبارتند از:

  1. شکستگی‌های بسته یا باز: اگر آسیب باعث آسیب و پاره شدن پوست نشود، شکستگی بسته نامیده می‌شود. اگر پوست باز شود، به آن شکستگی باز یا شکستگی مرکب می‌گویند.
  2. شکستگی‌های کامل: شکستگی به طور کامل از استخوان عبور می‌کند و آن را به دو قسمت تقسیم می‌کند.
  3. شکستگی‌های جابجا شده: در این حالت، شکافی در جایی که استخوان می‌شکند ایجاد می‌شود. اغلب، این آسیب برای درمان نیاز به جراحی دارد.
  4. شکستگی‌های جزئی: شکستگی تمام طول استخوان را طی نمی‌کند.
  5. شکستگی‌های استرسی: در این نوع از شکستگی، شکافی ایجاد می‌شود که گاهی اوقات پیدا کردن آن با تصویربرداری سخت است.

عوارض زودرس شكستگی

عوارض زود رس شامل آسیب های عصبی عروقی یا آسیب های بافت نرم، خون رفتگی و آلودگی موضعی و عفونت هستند.

عوارض دیر رس شكستگی استخوان

عوارض دیر رس شامل مال یونیون یا بد جوش خوردن، عوارض آمبولی یا انسداد عروق، استئومیلیت یا التهاب و عفونت استخوان و نقص عملکردی هستند.

جوش خوردن شكستگی استخوان

روند بهبودی پس از شکستگی استخوان به مواردی همچون نوع استخوان، سن، میزان تحرک در ناحیه ای که دچار شکستگی شده است، تغذیه، سلامت عمومی بدن و داروهایی که بیمار مصرف می کند بستگی دارد.
مراحل التیام و جوش خوردن طبیعی استخوان ها عبارتند از:

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

تشخیص شكستگی استخوان

برای تشخیص شکستگی استخوان، پزشک محل جراحت را بررسی می‌کند. برای تشخیص قطعی باید یک یا چند آزمایش عکسبرداری انجام شود. این آزمایش‌ها عبارتند از:

روشهای درمان شكستگی استخوان

یکی از مراکز حرفه ای و تخصصی فیزیوتراپی در اصفهان ، کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان است. شما می توانید برای انجام فیزیوتراپی در نواحی مختلف بدن به این مرکز مراجعه نمایید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :عباس قریشی [ 1402-05-17 ]
خسته نباشید دکتر . مادرم دچار پوکی استخوان است و دچار شکستگی لگن شده. روشی برای بهبود سریع تر ایشون هست ؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علت و درمان گرفتگی عضلات ساق پاعلت و درمان گرفتگی عضلات ساق پا

وقتی عضله‌ ای از پا بیش‌ از اندازه منقبض گردد، اسپاسم یا گرفتگی عضله پا بروز می‌ کند. معمولا این حالت در عضله ساق پا در قسمت زیر و پشت زانو رخ می‌ دهد. بعضی اوقات عضلات کوچک پا هم تحت تاثیر قرار می‌ گیرند. بطور معمول احساس درد ناشی از گرفتگی عضله پا چند دقیقه به طول می‌ انجامد. ... ادامه مطلب

علائم دیسک کمر چه زمانی در پاها ظاهر می شود؟علائم دیسک کمر چه زمانی در پاها ظاهر می شود؟

زمانی که تشخیص می دهند فرد دچار فتق دیسک شده منظور بیرون آمدن قسمت داخلی دیسک از حلقه بیرونی خواهد بود. به این عارضه پرولاپس دیسک هم می گویند. ... ادامه مطلب

تزریق اپیدورال برای درمان سیاتیک، کمر درد و گردن دردتزریق اپیدورال برای درمان سیاتیک، کمر درد و گردن درد

به تزریق دارو به فضای اپیدروال ستون فقرات، تزریق اپیدورال می گویند. تزریق اپیدورال روش رایج و نوینی است که در آن ماده استروئیدی به همراه ماده بی حس کننده به ناحیه اپیدورال نخاع که بیرونی ترین لایه حفاظتی طناب نخاعی است تزریق می شود. ... ادامه مطلب

کاربرد لیزر پر توان و فواید درمانی آن در طب فیزیکی و توانبخشیکاربرد لیزر پر توان و فواید درمانی آن در طب فیزیکی و توانبخشی

لیزر در فیزیوتراپی دارای ویژگیهای منحصر به فرد در حوزه درمان می باشد. لیزرتراپی، بافتهای آسیب دیده را با طول موج خاصی از نور مورد هدف قرار میدهد و در تسریع روند بهبودی و درمان آسیب مفصل، تاندون و لیگامانها مؤثر است. ... ادامه مطلب