دکتر سلمان فلاح
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب پزشکی / علت و درمان درد مچ پا چیست؟

علت و درمان درد مچ پا چیست؟

مچ پا یک شبکه پیچیده از استخوان ها، رباط ها، تاندون ها و ماهیچه ها می باشد. قسمتی که ساق پا و پا بهم متصل می شوند، یک مفصل لولایی وجود دارد. این مفصل از سه استخوان درشت نی، نازک نی و تالوس ساخته می شود. به دلیل وارد شدن فشار زیاد به این مفصل، مچ پا مستعد جراحت و آسیب دیدگی است. آسیب دیدگی مچ پا می تواند سبب حس درد در داخل مچ، خارج مچ و یا در امتداد تاندون آشیل شود. حتی کوچک ترین آسیب ها نیز می توانند سبب بروز این درد شوند. برخی از دردهای خفیف مچ پا با درمان خانگی بهبود می یابند؛ اما برخی از دردها نیاز به رسیدگی سریع دارند. در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر علت و درمان درد مچ پا می پردازیم.

درد مچ پا به چه علت ایجاد می شود؟

در صورت آسیب دیدن هرکدام از استخوان ها، تاندون ها و رباط ها در ناحیه مچ پا ممکن است درد ایجاد شود. برخی ازعلل ایجاد درد مچ پا شامل موارد زیر می شوند:

درد مچ پا

در چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

برخی از علائمی که نشان می دهد باید به پزشک مراجعه کرد عبارتند از:

درد مچ پا چگونه درمان می شود؟

روش درمانی که برای این درد انتخاب می شود، به شدت درد و علت آن بستگی دارد.

روش RICE:

در اکثر موارد خفیف، پزشک معمولا این روش را توصیه می کند. در این روش با استراحت، قرار دادن کمپرس سرد، باندپیچی و بالا قرار دادن مچ پا به کاهش درد، کبودی و التهاب مچ پا کمک می شود. کمپرس سرد به مدت 20 دقیقه در هر نوبت، بر روی مچ پا قرار داده می شود.

داروهای NSAID:

پزشک می تواند برای بیمار، داروهای NSAID یا همان داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی را تجویز کند. این داروها نیازی به نسخه پزشک ندارند و به راحتی می توان آن ها را از داروخانه ها تهیه کرد.

تزریق کورتیزون:

در صورت شدت بیشتر درد مچ پا، پزشک می تواند دارهای کورتیزونی و مسکن را به درون مفصل بیمار تزریق کند.

اینستاگرام دکتر فلاح

فیزیوتراپی:

فیزیوتراپیست ها با ریلکس کردن عضلات و افزایش جریان خون، به بهبودی و توانبخشی مفصل مچ پا کمک می کنند.متخصصین طب فیزیکی با برخی از روش های دیگر از جمله لیزر تراپی، مگنت تراپی، اوزون تراپی و شاک ویو تراپی می توانند سبب کاهش دردهای مفصلی شوند.

ورزش :

ورزش به عنوان یک درمان مداوم در خانه است که سبب تسکین درد و پیشگیری از آن می شود. برخی از این حرکات ورزشی عبارتند از:

  1. کشش انعطافی مچ پا روی استپ
  2. ماساژ کف پا با توپ
  3. کشش بسطی مچ پا روی استپ
  4. ماساژ پاشنه پا با توپ
  5. کشش انعطافی انگشتان پا بر روی استپ
  6. کشش انگشت و مچ پا بر روی استپ

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، می‌توانید با روشهای درمان بدون جراحی، مانند سلول درمانی، به رفع و بهبود دردهای ناشی از آرتروز بپردازید و کیفیت زندگیتان را ارتقا داده توانایی های خود را در انجام کارها و فعالیت های روزمره، افزایش دهید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031


نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علل کمر درد مزمن و درمان با طب فیزیکیعلل کمر درد مزمن و درمان با طب فیزیکی

کمردرد مزمن به کمردردی گفته میشود که ۱۲ هفته یا بیشتر طول می کشد. درد مزمن کمر ممکن است به علت های متفاوتی ایجاد شود. پزشک طب فیزیکی و توانبخشی با نگاه جامع به علت ایجاد درد و نحوه درمان صحیح برای درمان کمردرد مزمن اقدام می کند. ... ادامه مطلب

درمان دیسک کمر با کایروپراکتیکدرمان دیسک کمر با کایروپراکتیک

کایروپراکتیک دیسک کمر که به آن درمان دستی نیز می گویند، زیر شاخه ای از درمان های مکمل بوده و نوعی درمان مشکلات سیستم اسکلتی بدن انسان است كاهش فشارهای عصبي به خصوص ستون فقرات است كه برای از بین بردن بيماری و ناراحتی هايی مانند ديسک كمر و سياتيک و دردهای عصبي كاربرد دارد. ... ادامه مطلب

شکستگی استخوان شانه ؛ علت و درمان بدون جراحی با طب فیزیکیشکستگی استخوان شانه ؛ علت و درمان بدون جراحی با طب فیزیکی

شکستگی های ترقوه یا سر استخوان بازو می توانند به دلیل ضربه مستقیم ناشی از سقوط، برخورد یا حوادث رانندگی بروز کنند. استخوان کتف، به دلیل محافظت شدن توسط قفسه سینه و عضلات اطراف آن به راحتی نمیشکند. اغلب شکستگی های کتف با آسیب دیدگی قفسه سینه مرتبط هستند. ... ادامه مطلب

نوار عصب و عضله برای تشخیص ام اسنوار عصب و عضله برای تشخیص ام اس

اگر پزشک به بیماری ام اس مشکوک شود، ممکن است نوار عصب و عضله را تجویز کند تا بتواند از تشخیص خود مطمئن شود. در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر نوار عصب و عضله برای تشخیص ام اس می پردازیم. ... ادامه مطلب