دکتر سلمان فلاح
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / زانو / پارگی رباط صلیبی قدامی acl مفصل زانو

پارگی رباط صلیبی قدامی acl مفصل زانو

یکی از شایع‌ ترین آسیب‌های زانو، رگ به رگ شدن یا پارگی رباط صلیبی قدامی است.ورزشکارانی که در ورزش‌های پرتقاضا مانند فوتبال و بسکتبال شرکت می‌کنند بیشتر در معرض آسیب رباط صلیبی قدامی خود هستند. اگر رباط صلیبی قدامی آسیب‌ دیده باشد، ممکن است برای بازیابی عملکرد کامل زانوی خود نیاز به جراحی داشته باشید. این به عوامل مختلفی مانند شدت آسیب و سطح فعالیت شما بستگی دارد.

آنچه در این مطلب میخوانید

برای درمان آسیب های زانو، از جمله آسیب رباط صلیبی زانو ، از روشهای غیر جراحی متعددی با نتایج بسیار درخشان استفاده می شود که توسط دکتر سلمان فلاح، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان قابل انجام است. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

انواع پارگی رباط صلیبی قدامی مفصل زانو:

حدود نیمی از صدمات وارده به رباط صلیبی قدامی همراه با آسیب به سایر ساختارهای زانو مانند غضروف مفصلی، منیسک زانو یا سایر رباط‌ها رخ می‌دهد. رباط‌های آسیب‌دیده «پیچ خورده» در نظر گرفته می‌شوند و بر اساس مقیاس شدت درجه‌بندی می‌شوند.

  1. پیچ خوردگی درجه 1: رباط در پیچ خوردگی درجه 1 به طور خفیف آسیب می‌بیند. کمی کشیده شده است اما همچنان می‌تواند به ثابت نگه داشتن مفصل زانو کمک کند.
  2. پیچ خوردگی درجه 2: رگ به رگ شدن درجه 2 باعث کشیدگی رباط تا جایی می‌شود که شل شود. این مورد اغلب به عنوان پارگی جزئی رباط شناخته می‌شود.
  3. پیچ خوردگی درجه 3: این نوع رگ به رگ شدن معمولاً به عنوان پارگی کامل رباط شناخته می‌شود. رباط به دو قسمت تقسیم شده است و مفصل زانو ناپایدار است.

پارگی جزئی رباط صلیبی قدامی نادر است. اکثر آسیب‌های ACL کامل یا تقریباً کامل پارگی هستند.

پارگی رباط صلیبی قدامی

علت پارگی رباط صلیبی قدامی مفصل زانو:

رباط صلیبی قدامی می‌تواند به چند طریق آسیب ببیند:

مطالعات متعددی نشان داده است که ورزشکاران زن در مقایسه با ورزشکاران مرد در برخی ورزش‌های خاص، احتمال بیشتری برای آسیب ACL دارند. این اتفاق به دلیل تفاوت در شرایط فیزیکی، قدرت عضلانی و کنترل عصبی عضلانی است. سایر علل پیشنهادی عبارتند از: تفاوت در هم‌ترازی لگن و اندام تحتانی (پا)، افزایش شلی رباط‌ها و اثرات استروژن بر خواص رباط.

علائم پارگی رباط صلیبی قدامی مفصل زانو:

هنگامی که رباط صلیبی قدامی آسیب می‌بیند، ممکن است صدای «ترک» را بشنوید و ممکن است احساس کنید که زانوی شما از زیر خودتان خارج می‌شود. سایر علائم معمول عبارتند از:

  1. درد همراه با تورم: در عرض 24 ساعت، زانوی شما متورم می‌شود. اگر نادیده گرفته شود، تورم و درد ممکن است خود به خود برطرف شود. با این حال، اگر بخواهید به ورزش بازگردید، احتمالا زانوی شما ناپایدار خواهد بود و خطر آسیب بیشتر به غضروف محافظ (منیسک) زانوی خود را دارید.
  2. از دست دادن دامنه کامل حرکت
  3. حساسیت در امتداد خط مشترک
  4. ناراحتی هنگام راه رفتن

تشخیص پارگی رباط صلیبی قدامی مفصل زانو:

در اولین ویزیت، پزشک در مورد علائم و سابقه پزشکی شما با شما صحبت خواهد کرد. در طول معاینه فیزیکی، پزشک تمام ساختارهای زانوی آسیب‌دیده شما را بررسی می‌کند. اکثر آسیب‌های رباط را می‌توان با معاینه فیزیکی کامل زانو تشخیص داد.
آزمایش‌های دیگری که ممکن است به پزشک شما در تأیید تشخیص کمک کند، عبارتند از:

درمان پارگی رباط صلیبی قدامی مفصل زانو:

درمان پارگی ACL بسته به نیازهای فردی بیمار متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، ورزشکار جوانی که در ورزش‌های چابکی فعالیت می‌کند، به احتمال زیاد برای بازگشت ایمن به ورزش نیاز به جراحی دارد. افراد کم‌تحرک، معمولاً مسن‌تر، ممکن است بتوانند بدون جراحی به سبک زندگی آرام‌تری بازگردند.

پارگی ACL بدون جراحی بهبود نمی‌یابد. اما درمان غیرجراحی ممکن است برای بیماران مسن یا دارای سطح فعالیت بسیار پایین موثر باشد. اگر ثبات کلی زانو دست نخورده باشد، پزشک ممکن است گزینه‌های ساده و غیرجراحی را توصیه کند.

  1. بریس: پزشک شما ممکن است یک بریس را برای محافظت از زانوی شما در برابر بی‌ثباتی توصیه کند. برای محافظت بیشتر از زانوی خود، ممکن است به شما عصا داده شود تا از وارد کردن وزن به پای خود جلوگیری کنید.
  2. فیزیوتراپی: با کاهش تورم، یک برنامه توانبخشی دقیق شروع می‌شود. تمرینات خاص عملکرد زانوی شما را بازگردانده و عضلات ساق پا را که از آن حمایت می‌کنند، تقویت می‌کند.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

پارگی‌های ACL معمولاً با استفاده از بخیه برای دوختن مجدد به یکدیگر ترمیم نمی‌شوند، زیرا ACLهای ترمیم‌شده معمولا با گذشت زمان از کار می‌افتند. بنابراین، ACL پاره‌شده به طور کلی با یک پیوند جایگزین ساخته‌شده از تاندون جایگزین می‌شود.

عوارض جراحی پارگی رباط صلیبی قدامی مفصل زانو:

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح، برای رفع بسیاری از دردها، توانبخشی بیماران و درمان بسیاری از بیماری ها و عوارض ناشی از آنها، از روشهای موثری مانند ، فیزیوتراپی ، طب سوزنی ، اوزون درمانی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی ، ورزش درمانی ، ارتوکین تراپی ، لیزر درمانی پرتوان و ... که همگی غیر جراحی بوده و به صورت سرپایی انجام می شوند، استفاده می شود. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :علی اطهری [ 1402-05-17 ]
دکتر رباط صلیبی و مینیسک زانو چپ من توی کشتی دچار پارگی شد. بعد از جراحی زانو تا چه مدت نباید تمرین کنم؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوفیدبک چیست و چه کاربردی دارد؟بیوفیدبک چیست و چه کاربردی دارد؟

بیوفیدبک یک روش درمانی فوق العاده در فیزیوتراپی است که شامل تکنیک های ذهن و بدن می‌شود.در واقع به افراد آموزش می دهند که چگونه با استفاده از تفسیر سیگنال های بدن سلامتی خودشان را بهبود ببخشند. ... ادامه مطلب

نقش نوار عصب و عضله در گردن دردنقش نوار عصب و عضله در گردن درد

تست نوار عصب و عضله یاالکترومایوگرافی به زبان ساده ، به بررسی نحوه فعالیت عصب و عضله و میزان هماهنگی این دو در کنار یکدیگر می‌ پردازد . در این مقاله به بررسی نقش نوار عصب و عضله در گردن درد می پردازیم . ... ادامه مطلب

سندرم مفصل ساکروایلیاکسندرم مفصل ساکروایلیاک

در نیمه اول قرن بیستم، سندرم مفصل ساکروایلیاک شایع‌ترین تشخیص برای کمردرد بود. هر گونه درد در ناحیه کمر، باسن یا پای مجاور معمولا به عنوان سندرم مفصل SI شناخته می‌ شود. ... ادامه مطلب

آیا افزایش قد در بزرگسالی امکان پذیر است؟آیا افزایش قد در بزرگسالی امکان پذیر است؟

قبل از سن بلوغ و پیش از آنکه صفحات رشد بسته شوند؛ با توجه به ژن و شرایط فیزیکی افراد؛ می توان با اقداماتی از جمله مصرف برخی از مکمل ها و انجام ورزشهای جهشی - پرشی مانند والیبال و بسکتبال، کمی به افزایش قد کمک کرد. شما می توانید برای دریافت مشاوره و راهکارهای مناسب افزایش قد فرزندانتان با متخصصان طب ... ادامه مطلب