درمان دیسک گردن با کایروپراکتیک
یکی از روش های درمانی دیسک گردن، کایروپراکتیک می باشد. این علم در کنار علوم فیزیوتراپی و استخوان درمانی قرار می گیرد. می توان گفت که این روش، یک روش درمانی مکمل یا جایگزین است که اگر با سایر روش های درمانی همراه شود، تاثیر بیش تری خواهد داشت. در این روش، متخصص به کمک دست یا یک وسیله خاص، به ناحیه مورد نظر فشار وارد می کند تا عارضه به وجود آمده رفع شود. اختلالات عضلانی، استخوانی و عارضه های ستون فقرات را به کمک این روش می توان درمان کرد. اساس این روش درمانی این است که تمام مشکلات بدن از ستون فقرات منشا می گیرد؛ به عبارتی، هر مشکلی که برای انسان به وجود می آید به دلیل تنظیم نبودن مهره ها بر روی یکدیگر است و حتی کوچک ترین انحراف می تواند مشکل ساز باشد. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر مزایا و عوارض کایروپراکتیک گردن می پردازیم.
در این روش یک نیروی ناگهانی به مفصل وارد می شود که سبب جابجا شدن مفصل، بیش تر از دامنه حرکتی خود می شود؛ در نتیجه بیمار احساس راحتی می کند. انجام جا اندازی کایروپراکتیک در دیسک حاد گردنی ممنوع می باشد. انجام آن برای بیش تر از 6 تا 10 جلسه، می تواند موجب افزایش بیش از اندازه دامنه حرکتی مفصل شود؛ که مضر است. به علت وجود احتمال سکته مغزی و آسیب به نخاع، کثیری از متخصصین با انجام این روش برای گردن موافق نیستند. در صورت بروز علائمی از جمله سرگیجه، سردرد، اختلال تعادل و دوبینی، فرد باید فورا بستری شده و تحت درمان داروهای ضد انعقاد قرار گیرد.
بسیاری از مطالعات بیانگر این نتایج هستند که درمانهای دستی که معمولاً توسط پزشکان طب فیزیکی انجام میشوند، برای درمان کمردرد موثر بوده و همچنین برای درمان دیسک کمر، رادیکولوپاتی و گردن درد مفید است. شما میتوانید برای کایروپراکتیک یا درمان های دستی، به کلینیک طب فیزیکی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح در اصفهان ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
تعداد جلسات کایروپراکتیک
تعداد جلسات درمانی را متخصص تعیین می کند. به طور معمول پس از 10 تا 25 جلسه، بهبودی حاصل می شود. در زمان کشش، به دستورات فیزیوتراپیست در رابطه با کایروپراکتیک دیسک گردن دقت نمایید. بعد از کشش از تخت به آرامی پایین آمده و از حرکات اضافی پرهیز کنید. از انجام هرگونه فعالیت بدنی، بدون نظر پزشک و فیزیوتراپیست خودداری کنید.
کایروپراکتیک چه مزیت هایی دارد؟
کایروپراکتیک یکی از بهترین روش های درمانی است که غیر تهاجمی بوده، کم هزینه است و تاثیرگذاری بالایی نیز دارد. برخی از مزایای این روش شامل موارد زیر می شوند:
- کاهش دهنده سریع درد: برخی از مشکلات مکانیکی بدن اصلاح می شود، در نتیجه درد کاهش می یابد. غالبا در اولین جلسه بهبود درد حس می شود.
- تحریک پذیری مفاصل را افزایش می دهد.
- توانایی بدن را به حداکثر می رساند: از این روش برای افزایش تحریک پذیری و همچنین بازیابی عملکرد قسمت های گوناگون بدن می توان کمک گرفت.
- به کاهش استرس کمک کرده و حال بیمار را بهتر می کند.
- این روش ها برای درمان آسیب های قدیمی و جدید موثرند: به کمک این روش می توان قسمت هایی که فرد قادر به تکان دادن آن ها نبوده است را درمان کرد؛ و توانایی حرکت را به آن نواحی بازگرداند. گاهی برای درمان پیچ خوردگی مفاصل نیز از این روش کمک می گیرند.
- دامنه حرکتی مفاصل، عملکرد سیستم اسکلتی و عملکرد سیستم عصبی را بهبود می دهد.

کایروپراکتیک گردن چه عوارضی به همراه دارد؟
این روش درمانی به شدت حساس بوده و به توجه و دقت بالایی از طرف درمانگر نیاز دارد؛ زیرا درمانگر به صورت مستقیم با ستون فقرات و اعصب بیمار در ارتباط است. یک آسیب خیلی جزئی یا یک سهل انگاری کوچک، می تواند مشکلات جبران ناپذیری در نخاع ایجاد کند. در صورت تخصص داشتن درمانگر، این روش ایمن می باشد؛ هرچند این روش به طور نادر عوارضی به دنبال دارد. برخی از آن ها عبارتند از:
- فشرده سازی اعصاب در بخش پایینی ستون مهره ها
- تشدید دیسک کمر
- بروز نوع خاصی از سکته مغزی بعد از دستکاری کردن مهره های گردن
- بدتر شدن فتق دیسک موجود
چه کسانی نباید از این روش درمانی استفاده کنند؟
این روش برای تمام بیماران ایمن نیست. افرادی که دارای اختلالات زیر می باشند، نباید از این روش استفاده کنند:
- پوکی استخوان
- تنگی کانال نخاعی
- التهاب در ناحیه کمر
- آرتروز گردن
- بیمارانی که رقیق کننده خون مصرف می کنند
- بیمارانی که در برخی از نواحی دچار بی حسی همراه با درد شدید هستند، برای مثال حتی قدرت حرکت دست، بازو یا پا را ندارند
- کسانی که به سرطان در ستون فقرات مبتلا می باشند
- اگر ناهنجاری استخوانی در ناحیه فوقانی گردن وجود داشته باشد
- بیماری که دچار سکته مغزی شده باشد
- توصیه می شود بیمارانی که در گذشته به سرطان مبتلا بودهاند، پیش از هر گونه اقدامی با پزشک خود مشورت نمایند
- لازم است که متخصص کایروپراکتیک در مورد تاریخچه پزشکی بیمار از جمله داروهای فعلی که بیمار مصرف می کند، تاریخچه آسیب ها و ضربات وارد شده به ستون فقرات، سابقه جراحی بیمار و... به خوبی مطلع باشد.
نوار عصب و عضله که به عنوان تکمیل کننده معاینات فیزیکی جهت تشخیص میوپاتی در بیماران مشکوک انجام میشود؛ در کلینیک طب فیزیکی دکتر سلمان فلاح با دقت بالا قابل انجام است. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح در اصفهان ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .