علائم و درمان التهاب رباط کف پا
التهاب کف پا یکی از شایعترین بیماریهایی است که باعث درد پاشنه پا میشود. فاسیا پلانتار نواری است از بافت سخت و فیبری که در امتداد کف پا قرار دارد. فاسیای کف پا به استخوان پاشنه (کالکانئوس) و به پایه انگشتان پا میچسبد. این به حمایت از قوس پا کمک کرده و نقش مهمی در مکانیک طبیعی پا در حین راه رفتن دارد.
فشار یا استرس در فاسیا پلانتار هنگامی که وزنی را روی پا قرار میدهید، مانند ایستادن، افزایش مییابد. هنگامی که به توپ پا و انگشتان پا فشار میآورید، تنش نیز افزایش مییابد. هر دوی این حرکات در حین راه رفتن یا دویدن معمولی رخ میدهد. با استفاده بیش از حد یا به مرور زمان، فاسیا بخشی از خاصیت ارتجاعی یا انعطافپذیری خود را از دست میدهد و میتواند با فعالیتهای معمول روزانه تحریک شود.
دکتر سلمان فلاح متخصص ستون فقرات و مفاصل و دارای بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان میباشند؛ که با روشهایی نظیر اوزون درمانی ، لیزر درمانی پرتوان ، ارتوکین تراپی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی و ... میتوانند بسیاری از دردها و مشکلات اندام های اسکلتی - عضلانی شما را درمان نمایند. همچنین در کلینیک توانبخشی دکتر فلاح، نوار عصب و عضله که اقدامی تشخیصی است نیز صورت میگیرد. این مرکز علاوه بر اقدامات مذکور، به عنوان کلینیک پا ، میتواند به بیماران دیابتی و ... نیز خدمات تشخیصی درمانی مربوط به پا مشکلات و دردهایی نظیر التهاب کف پا را ارائه نماید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
علت التهاب پلانتار فاسیا
التهاب و درد در فاسیا میتواند ناشی از موارد زیر باشد:
- افزایش سطح فعالیت (مانند شروع یک برنامه پیاده روی یا دویدن)
- ساختار یا شکل پا
- سطحی که روی آن ایستادهاید، راه میروید یا میدوید
- نوع کفشی که میپوشید
- وزنی که شما حمل میکنید
به ندرت، التهاب رباط کف پا ممکن است به دلیل سایر شرایط پزشکی مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید ایجاد شود.
علائم التهاب پلانتار فاسیا
درد فاسیای کف پا معمولا به تدریج افزایش مییابد و معمولا در نزدیکی پاشنه پا احساس میشود. گاهی اوقات درد ممکن است ناگهانی باشد و پس از رد کردن یک قدم یا پریدن از ارتفاع ایجاد شود. وقتی صبح از خواب بیدار میشوید یا بعد از دورههای دیگر بیتحرکی، درد بدترین حالت را دارد. به همین دلیل به درد مرحله اول معروف است. میزان ناراحتی ممکن است گاهی با فعالیت در طول روز یا پس از گرم کردن بدن کاهش یابد اما ممکن است پس از فعالیت طولانی مدت یا شدید بدتر شود. درد همچنین ممکن است در پاهای برهنه یا کفشهایی با حداقل حمایت شدیدتر ظاهر شود.
تشخیص التهاب پلانتار فاسیا
التهاب کف پا یکی از شرایطی است که باعث درد پاشنه پا میشود. برخی از دلایل احتمالی دیگر عبارتند از:
- فشرده سازی عصب در پا یا پشت
- شکستگی استرسی استخوان پاشنه
- از دست دادن پد بافت چربی زیر پاشنه پا
بر اساس تاریخچه پزشکی و معاینه توسط پزشک میتوان التهاب پلانتار را از این بیماریها و سایر شرایط تشخیص داد. اغلب به اشتباه تصور میشود که خار پاشنه تنها علت درد پاشنه پا باشد. اگرچه رایج هستند اما چیزی بیش از پاسخ استخوان به نیروی کشش یا کشش از فاسیای کف پا و سایر عضلات پا نیستند. خار پاشنه اغلب هیچ دردی ایجاد نمیکند. یک خار واقعا بزرگ و مشکلساز که نیاز به جراحی داشته باشد نادر است.
درمان التهاب پلانتار فاسیا:
اکثر افرادی که مبتلا به فاسیای کف پا هستند با درمان محافظهکارانه مانند یخ گذاشتن روی ناحیه دردناک، کشش و اصلاح یا اجتناب از فعالیتهایی که باعث درد میشوند، طی چند ماه بهبود مییابند.
- داروها:
مسکنهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم میتوانند درد و التهاب فاسیای کف پا را کاهش دهند.
- فیزیوتراپی:
فیزیوتراپی یا استفاده از دستگاههای خاص ممکن است علائم را تسکین دهد. متخصص طب فیزیکی میتواند تمریناتی را برای کشش فاسیای کف پا و تاندون آشیل و تقویت عضلات ساق پا به شما نشان دهد. فیزیوتراپ همچنین ممکن است به شما یاد دهد که از چسب ورزشی برای حمایت از کف پای خود استفاده کنید.
- آتلهای شب:
متخصص طب فیزیکی ممکن است به شما توصیه کند که از آتلی استفاده کنید که فاسیای کف پا و تاندون آشیل را در طول شب در یک موقعیت بلند نگه میدارد تا باعث افزایش کشش در هنگام خواب شود.
- ارتز:
متخصص طب فیزیکی ممکن است برای توزیع یکنواختتر فشار روی پاهای شما، تکیهگاههای قوسدار (ارتز) را برای شما تجویز کند.
- کفش پیاده روی یا عصا:
متخصص طب فیزیکی همچنین ممکن است یکی از این موارد را برای مدت کوتاهی توصیه کرده تا شما را از حرکت دادن پایتان باز دارد یا از قرار دادن وزن کامل روی پایتان جلوگیری کند.
اگر اقدامات محافظهکارانهتر بعد از چند ماه جواب نداد، متخصص طب فیزیکی ممکن است موارد زیر را توصیه کند:
- تزریق:
تزریق داروی استروئیدی در ناحیه حساس میتواند باعث تسکین موقت درد شود. تزریقهای متعدد توصیه نمیشود زیرا میتوانند فاسیای کف پا را ضعیف کرده و احتمالا باعث پارگی آن شوند. پلاسمای غنی از پلاکت که از خون خود شما به دست میآید را میتوان به ناحیه حساس تزریق کرد تا بهبود بافت را بهبود بخشد. تصویربرداری اولتراسوند در حین تزریق میتواند به قرار دادن دقیق سوزن کمک کند.
- امواج شوک برون بدنی:
امواج صوتی به سمت ناحیه درد پاشنه هدایت میشوند تا بهبودی را تحریک کنند. این برای فاسیای کف پای مزمن که به درمانهای محافظهکارانهتر پاسخ نداده است، توصیه میشود. برخی از مطالعات نتایج امیدوارکنندهای را نشان میدهند، گرچه این درمان به طور مداوم موثر نبوده است.
- ترمیم بافت به روش اولتراسونیک:
این فناوری کمتهاجمی از تصویربرداری اولتراسوند برای هدایت یک کاوشگر سوزنی به داخل بافت آسیبدیده فاسیای کف پا استفاده میکند. سپس نوک پروب به سرعت میلرزد تا بافت آسیبدیده را که به بیرون ساکشن میشود، تجزیه کند.
شما برای تشخیص و درمان پوکی استخوان و تعیین سطح این، عارضه میتوانید به کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین میتوانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
انگشت چکشی پا؛ درمان با روشهای غیر جراحی در کلینیک طب فیزیکی
تاریخ انتشار : 1401-02-17تاریخ بروز رسانی : 1402-05-01 -
تشخیص و درمان بیماری های پا
تاریخ انتشار : 1400-11-26تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
علت و درمان گرفتگی عضلات ساق پا
تاریخ انتشار : 1401-01-09تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
سوزش و درد انگشت شست پا نشانه چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-04-05تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
درد، مورمور و گزگز بین انگشتان پا (مورتون نوروما)
تاریخ انتشار : 1401-01-17تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22
نظرات کاربران درباره این مطلب :میلاد قلی بیگی [ 1402-05-17 ]
دکتر برای درمان التهاب پلانتار فاسیا از بیوفیدبک میشه استفاده کرد؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .