دکتر سلمان فلاح
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب پزشکی / علائم و درمان التهاب رباط کف پا

علائم و درمان التهاب رباط کف پا

التهاب کف پا یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که باعث درد پاشنه پا می‌شود. فاسیا پلانتار نواری است از بافت سخت و فیبری که در امتداد کف پا قرار دارد. فاسیای کف پا به استخوان پاشنه (کالکانئوس) و به پایه انگشتان پا می‌چسبد. این به حمایت از قوس پا کمک کرده و نقش مهمی در مکانیک طبیعی پا در حین راه رفتن دارد.

فشار یا استرس در فاسیا پلانتار هنگامی که وزنی را روی پا قرار می‌دهید، مانند ایستادن، افزایش می‌یابد. هنگامی که به توپ پا و انگشتان پا فشار می‌آورید، تنش نیز افزایش می‌یابد. هر دوی این حرکات در حین راه رفتن یا دویدن معمولی رخ می‌دهد. با استفاده بیش از حد یا به مرور زمان، فاسیا بخشی از خاصیت ارتجاعی یا انعطاف‌پذیری خود را از دست می‌دهد و می‌تواند با فعالیت‌های معمول روزانه تحریک شود.

دکتر سلمان فلاح متخصص ستون فقرات و مفاصل و دارای بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان می‌باشند؛ که با روشهایی نظیر اوزون درمانی ، لیزر درمانی پرتوان ، ارتوکین تراپی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی و ... می‌توانند بسیاری از دردها و مشکلات اندام های اسکلتی - عضلانی شما را درمان نمایند. همچنین در کلینیک توانبخشی دکتر فلاح، نوار عصب و عضله که اقدامی تشخیصی است نیز صورت می‌گیرد. این مرکز علاوه بر اقدامات مذکور، به عنوان کلینیک پا، می‌تواند به بیماران دیابتی و ... نیز خدمات تشخیصی درمانی مربوط به پا مشکلات و دردهایی نظیر التهاب کف پا را ارائه نماید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

علت التهاب پلانتار فاسیا:

التهاب و درد در فاسیا می‌تواند ناشی از موارد زیر باشد:

به ندرت، التهاب رباط کف پا ممکن است به دلیل سایر شرایط پزشکی مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید ایجاد شود.

علائم التهاب پلانتار فاسیا:

درد فاسیای کف پا معمولا به تدریج افزایش می‌یابد و معمولا در نزدیکی پاشنه پا احساس می‌شود. گاهی اوقات درد ممکن است ناگهانی باشد و پس از رد کردن یک قدم یا پریدن از ارتفاع ایجاد شود. وقتی صبح از خواب بیدار می‌شوید یا بعد از دوره‌های دیگر بی‌تحرکی، درد بدترین حالت را دارد. به همین دلیل به درد مرحله اول معروف است. میزان ناراحتی ممکن است گاهی با فعالیت در طول روز یا پس از گرم کردن بدن کاهش یابد اما ممکن است پس از فعالیت طولانی مدت یا شدید بدتر شود. درد همچنین ممکن است در پاهای برهنه یا کفش‌هایی با حداقل حمایت شدیدتر ظاهر شود.

التهاب پلانتار فاسیا

تشخیص التهاب پلانتار فاسیا:

التهاب کف پا یکی از شرایطی است که باعث درد پاشنه پا می‌شود. برخی از دلایل احتمالی دیگر عبارتند از:

بر اساس تاریخچه پزشکی و معاینه توسط پزشک می‌توان التهاب پلانتار را از این بیماری‌ها و سایر شرایط تشخیص داد. اغلب به اشتباه تصور می‌شود که خار پاشنه تنها علت درد پاشنه پا باشد. اگرچه رایج هستند اما چیزی بیش از پاسخ استخوان به نیروی کشش یا کشش از فاسیای کف پا و سایر عضلات پا نیستند. خار پاشنه اغلب هیچ دردی ایجاد نمی‌کند. یک خار واقعا بزرگ و مشکل‌ساز که نیاز به جراحی داشته باشد نادر است.

درمان التهاب پلانتار فاسیا:

اکثر افرادی که مبتلا به فاسیای کف پا هستند با درمان محافظه‌کارانه مانند یخ گذاشتن روی ناحیه دردناک، کشش و اصلاح یا اجتناب از فعالیت‌هایی که باعث درد می‌شوند، طی چند ماه بهبود می‌یابند.

مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم می‌توانند درد و التهاب فاسیای کف پا را کاهش دهند.

فیزیوتراپی یا استفاده از دستگاه‌های خاص ممکن است علائم را تسکین دهد. متخصص طب فیزیکی می‌تواند تمریناتی را برای کشش فاسیای کف پا و تاندون آشیل و تقویت عضلات ساق پا به شما نشان دهد. فیزیوتراپ همچنین ممکن است به شما یاد دهد که از چسب ورزشی برای حمایت از کف پای خود استفاده کنید.

متخصص طب فیزیکی ممکن است به شما توصیه کند که از آتلی استفاده کنید که فاسیای کف پا و تاندون آشیل را در طول شب در یک موقعیت بلند نگه می‌دارد تا باعث افزایش کشش در هنگام خواب شود.

متخصص طب فیزیکی ممکن است برای توزیع یکنواخت‌تر فشار روی پاهای شما، تکیه‌گاه‌های قوس‌دار (ارتز) را برای شما تجویز کند.

متخصص طب فیزیکی همچنین ممکن است یکی از این موارد را برای مدت کوتاهی توصیه کرده تا شما را از حرکت دادن پایتان باز دارد یا از قرار دادن وزن کامل روی پایتان جلوگیری کند.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

اگر اقدامات محافظه‌کارانه‌تر بعد از چند ماه جواب نداد، متخصص طب فیزیکی ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

تزریق داروی استروئیدی در ناحیه حساس می‌تواند باعث تسکین موقت درد شود. تزریق‌های متعدد توصیه نمی‌شود زیرا می‌توانند فاسیای کف پا را ضعیف کرده و احتمالا باعث پارگی آن شوند. پلاسمای غنی از پلاکت که از خون خود شما به دست می‌آید را می‌توان به ناحیه حساس تزریق کرد تا بهبود بافت را بهبود بخشد. تصویربرداری اولتراسوند در حین تزریق می‌تواند به قرار دادن دقیق سوزن کمک کند.

امواج صوتی به سمت ناحیه درد پاشنه هدایت می‌شوند تا بهبودی را تحریک کنند. این برای فاسیای کف پای مزمن که به درمان‌های محافظه‌کارانه‌تر پاسخ نداده است، توصیه می‌شود. برخی از مطالعات نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان می‌دهند، گرچه این درمان به طور مداوم موثر نبوده است.

این فناوری کم‌تهاجمی از تصویربرداری اولتراسوند برای هدایت یک کاوشگر سوزنی به داخل بافت آسیب‌دیده فاسیای کف پا استفاده می‌کند. سپس نوک پروب به سرعت می‌لرزد تا بافت آسیب‌دیده را که به بیرون ساکشن می‌شود، تجزیه کند.

شما برای تشخیص و درمان پوکی استخوان و تعیین سطح این، عارضه می‌توانید به کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
درمان گرفتگی و خشکی عضلات کمردرمان گرفتگی و خشکی عضلات کمر

به انقباض ناگهانی و غیر ارادی یا سفت شدن غیر قابل کنترل عضله های کمر، اسپاسم یا گرفتگی کمر می گویند. این گرفتگی در پاسخ به فشار، استفاده بیش از حد، ضعف، یا درد عضله ایجاد می شود. همچنین آسیب های فیزیکی یا برخی از بیماری ها در ابتلا به گرفتگی کمر موثر می باشند. ... ادامه مطلب

درمان التهاب مفصل ساکروایلیاک با تزریق در مفصل ساکروایلیاکدرمان التهاب مفصل ساکروایلیاک با تزریق در مفصل ساکروایلیاک

ساکروایلئیت التهاب یک یا هر دو مفصل ساکروایلیاک شما است. این دو مفصل در جایی قرار دارند که ساکروم (آخرین بخش مثلثی شکل ستون فقرات) با ایلیوم (بخشی از لگن) برخورد می‌ کند. ساکروایلئیت منبع شایع کمردرد یا درد در باسن یا ران است. ... ادامه مطلب

پارگی تاندون شانه چیست و چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد؟پارگی تاندون شانه چیست و چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد؟

آسیب دیدن تاندونی که شانه را می چرخاند، یکی از شایع ترین دلایلی است که سبب درد شانه می شود. سه عارضه متداول این عضو عبارتند از سندرم گیر کردن تاندون چرخاننده شانه، پارگی و التهاب تاندون شانه.در این مقاله به بررسی درمان پارگی تاندون شانه به صورت کامل تر می پردازیم. ... ادامه مطلب

تشخیص و درمان بیماری های پاتشخیص و درمان بیماری های پا

اغلب بیماری های پا به علت پوشیدن کفش نامناسب به وجود می آیند. پوشیدن کفش های نامناسب با تغییر در آناتومی طبیعی پاها، شکل پاها را تغییر داده و سبب بروز درد در آن ها می شود. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر تشخیص و درمان بیماری های پا می پردازیم. ... ادامه مطلب