درمان کمر درد هنگام خواب و اصلاح نحوه خوابیدن
کمر انسان از اجزای مختلفی تشکیل شده است که شامل ماهیچهها، استخوانها، دیسکها، رباطها و تاندونها هستند. این اجزا در کنار هم قرار گرفته و حرکات مختلف کمر را مدیریت میکند. اختلال در هریک از این اجزا در روند کاری سایر اجزا مشکل ایجاد کرده و در نهایت باعث ایجاد درد در ناحیه کمر میشود. درد کمر در موقع خواب می تواند فقط در شب هنگام یا آخرین ساعت های روز اتفاق بیافتد.
برای بسیاری از افراد حتی ممکن است در طول روز بدتر هم شود. کمردرد شبانه نوع خاصی از کمردرد است که میتواند نشان دهنده مشکل جدی در ستون فقرات شما باشد. برخی از شایعترین علل کمردرد شبانه شامل صدمات، مانند فشار و شرایطی مانند آرتریت یا سیاتیک است. درد میتواند از خفیف تا ناتوان کننده متغیر باشد و اغلب به صورت مبهم، تیز یا ضرباندار توصیف میشود.
کمردرد شبانه همیشه نشانهای از یک بیماری جدی نیست، به خصوص اگر فقط گاهی یا برای مدت کوتاهی اتفاق بیفتد؛ اما زمانی که کمردرد شبانه مکرر و آزاردهنده است، ممکن است زمان آن رسیده باشد که آن را بررسی کنید. شناسایی علت کمردرد به شما کمک می کند تا مشکل را مدیریت و درمان کنید.
علت کمر درد هنگام خواب
برخی از شایعترین دلایل کمردرد در حالت دراز کشیده عبارتند از:
- کشیدگی یا رگ به رگ شدن: به عنوان شایعترین علل کمردرد، کشیدگی و رگ به رگ شدن کمر زمانی اتفاق میافتد که ماهیچهها یا رباطها بیش از حد کشیده شوند.
- اسپوندیلیت آنکیلوزان : این شکل نادر آرتریت که با التهاب مزمن در پشت و گردن مشخص میشود، با ورزش بهبود مییابد و در شب بدتر میشود.
- آرتروز ستون فقرات : درد ناشی از ساییدگی مفاصل ستون فقرات ممکن است در شب به دلیل عدم تحرک تشدید شود.
- سیاتیک: مهرههای کمر میتوانند عصب سیاتیک را در موقعیتهای خاص خواب تحریک کنند و منجر به تشعشع درد در پایین بدن شوند.
- تومور ستون فقرات: اگر چه نادر است، درد ناشی از تومور یا رشد روی ستون فقرات میتواند در هنگام دراز کشیدن به دلیل فشار مستقیم به آن ناحیه بدتر شود.
- سایر علل کمردرد هنگام دراز کشیدن عبارتند از شرایطی مانند تنگی ستون فقرات و باریک شدن ستون فقرات.
- کمردرد شبانه همچنین میتواند از علائم سنگ کلیه، اندومتریوز، برخی سرطانها، بارداری و سایر اشکال آرتریت باشد. به خاطر داشته باشید که به ندرت پیش میآید که کمردرد شبانه ناشی از تومور، عفونت یا اسپوندیلیت آنکیلوزان باشد.
تشخیص علل کمر درد هنگام خواب
به غیر از معاینه اولیه، آزمایشهای دیگری نیز وجود دارد که ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما ممکن است برای کمک به تشخیص تجویز کند، از جمله:
- تستهای عصبی یا غربالگریهای حرکتی میتوانند قدرت عضلانی را اندازهگیری کنند تا مشخص شود که آیا درد مربوط به ستون فقرات یا عصبی است.
- تستهای تصویربرداری، مانند ام آر آی یا سی تی اسکن، میتواند به رد علل خاص درد، مانند سرطان، عفونت، یا شکستگی کمک کند.
- در صورت ابتلا به عفونت احتمالی یا کاهش وزن غیرقابل توضیح که ممکن است نشان دهنده سرطان یا آرتریت التهابی مانند AS باشد، آزمایشهای آزمایشگاهی مانند شمارش کامل خون ممکن است مفید باشد.
بهترین وضعیت بدن هنگام خواب
بهترین حالت قرارگیری برای بدن، آن است که لگن و امتداد ستون فقرات (مهرههای کمر و گردن) در یک راستا قرار بگیرند. به منظور ایجاد این وضعیت در حین خواب، و عادت به انجام بهترین روش خوابیدن برای رفع دیسک کمر میتوان در یکی از پوزیشنهای زیر خوابید:
- خوابیدن به پشت با بالشت در زیر زانو
- خوابیدن به یک پهلو با بالشت در بین زانوها
- خوابیدن به شکل وضعیت جنین
- خوابیدن روی شکم با قراردادن بالشت زیر شکم
- خوابیدن روی تختهای راحتی (با قابلیت تنظیم زاویه پشتی)
همچنین بخوانید: علل کمر درد مزمن و درمان با طب فیزیکی
آیا کمر درد هنگام خواب نشانه سرطان است؟
تومور نخاعی از رشد سلول های سرطانی در داخل کانال نخاع یا استخوان های ستون فقرات ناشی می شود. تومور نخاع، تومور داخل نخاعی نیز نامیده می شود، تومور نخاعی است که از نخاع یا پوشش نخاع (دورا) شروع می شود. توموری که روی استخوان های ستون فقرات (مهره ها) تأثیر بگذارد، تومور مهره ای نامیده می شود. یکی از دلایل ابتلا به کمر درد شبانه میتواند وجود تومور یا سرطان در نخاع یا ستون فقرات باشد. شاید احتمال وقوع این مشکل کم باشد؛ ولی وجود دارد. وجود تومور در ستون فقرات و بزرگتر شدن آن، میتواند درد شدیدی را ایجاد نماید.مخصوصا ًاینکه با دراز کشیدن، شما به صورت مستقیم به ستون فقرات خود فشار وارد میکنید و این میتواند درد شما را افزایش دهد.
روش های درمان کمر درد هنگام خواب
علاوه بر تغییر وضعیت خوابیدن شما باید ببینید که چه کارهای دیگری میتوانید برای کاهش کمر درد خود به خصوص در هنگام شب انجام دهید. خوشبختانه روشهای سادهای برای تسکین و پیشگیری از کمر درد وجود دارد که البته به ایجاد تغییرات جزئی در سبک زندگی نیاز دارد.
استراحت
اگر کمر درد شما در هنگامی که دراز میکشید کمی ناراحتکننده است احتمال این که دچار کشیدگی عضلات کمر شده باشید وجود دارد. درد پس از مدتی استراحت برطرف خواهد شد. سعی کنید به مدت طولانی بیتحرک و غیرفعال نباشید. توجه داشته باشید که اجتناب از انجام فعالیتهای فیزیکی برای چند روز ممکن است باعث تنبلی کمر شما شده و وقتی میخواهید فعالیتهای عادی خود را دوباره شروع کنید دچار اسپاسم و گرفتگی عضلات کمر شوید.
کمر دردهای جزئی معمولاً خود به خود پس از مدتی از بین میروند. در غیر این صورت باید برای معاینه و تشخیص علت به پزشک مراجعه کنید.
تغییر وضعیت بدنی
- وضعیت بدنی شما بر کمرتان تأثیر میگذارد، بنابراین باید برای اصلاح وضعیت بدنی خود هر کاری که میتوانید انجام دهید.
- به کفشهای خود توجه داشته باشید.
- کفشهایی را بپوشید که اندازه آنها مناسب پای شما باشد.
به رژیم غذایی خود توجه داشته باشید.
رژیم غذایی بر احتمال ابتلا به کمر درد تأثیر دارد به خصوص اگر شما غذاهای شیرین بخورید. این بدان دلیل است که بسیاری از غذاها مانند کافئین، نمک و چربیهای فراوریشده میتوانند واکنشهای التهابی را تحریک کنند. خوردن مقادیر زیادی از این غذاها باعث چاقی شده و فشار غیرضروری زیادی به کمر شما وارد میکند. به جای این غذاها از غذاهای سالمی نظیر میوهها، سبزیجات و مقادیر زیاد غلات کامل استفاده کنید. سعی کنید مصرف ویتامین D و کلسیم را افزایش دهید؛ زیرا هر دو اینها برای حفظ و نگهداری از استخوانهای شما ضروری هستند.
ورزش سبک
ورزش کردن یک روش عالی برای تقویت عضلات کمر و افزایش انعطافپذیری است. دانستن این که چه نوع ورزشی را چگونه انجام دهید یک موضوع بسیار مهم است. ورزش کردن زیاد ممکن است باعث کشیدگی عضلات شود. پزشکان شنا کردن را توصیه میکنند؛ زیرا یک ورزش سبک و کم برخورد است که به تسکین درد و ناراحتی کمک میکند.
درمانهای پزشکی برای رفع علت کمر درد شبانه
روشهای درمان کمر درد متفاوت بوده و به تشخیص علت آن بستگی دارد.
درمان آنکیلوزان اسپوندلیت
اقدامات درمانی برای آنکیلوزان اسپوندلیت به شدت بیماری بستگی دارد. پزشک ممکن است مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی را برای شما تجویز نماید. اگر مصرف این داروها مؤثر واقع نشود، ممکن است پزشک، مداخلات بیولوژیکی مانند مصرف مسدودکنندههای عامل نکروز تومور یا بازدارندههای اینترلوکین 17 (IL-17) را مورد توجه قرار دهد. اگر درد مفاصل شما شدید باشد ممکن است به عمل جراحی نیاز پیدا کنید.
درمان تومور ستون فقرات
اقدامات درمانی برای تومورهای ستون فقرات به شدت تومور بستگی دارد. پزشک ممکن است انجام عمل جراحی یا پرتو درمانی را برای کمک به پیشگیری از آسیبدیدگیهای عصب در نخاع شما مورد ملاحظه قرار دهد. اگر شما بتوانید علائم را به موقع مدیریت کنید احتمال بهبودی شما افزایش مییابد.
درمان تحلیل دیسک
تحلیل دیسک معمولاً به روشهای غیر جراحی درمان میشود. برخی روشهای درمان تحلیل دیسک عبارتند از:
- مصرف داروهای مسکن
- فیزیوتراپی
- ماساژ
- تمرینات ورزشی
- کاهش وزن
- معمولاً عملهای جراحی برای درمان تحلیل دیسک عملهای پیچیدهای هستند، بنابراین تا زمانی که عدم تأثیر روشهای درمانی دیگر به اثبات نرسد به کارگیری روشهای جراحی به تعویق میافتند.
پیشگیری از کمر درد هنگام خواب
در حالی که نمیتوان از همه شرایطی که باعث کمردرد شبانه میشود جلوگیری کرد، چندین استراتژی وجود دارد که میتوانید برای کمک به حفظ سلامت و بدون درد کمر خود از آنها استفاده کنید. بسیاری از متخصصان موارد زیر را برای کمک به جلوگیری از پیشرفت درد پیشنهاد میکنند:
- وزن مناسب را حفظ کنید.
- وضعیت بدنی خوب را تمرین کنید.
- از انجام حرکات یا بلند کردن اجسام سنگین که میتواند کمر را تحت فشار قرار دهد خودداری کنید.
- اجتناب از سیگار کشیدن، که برخی تحقیقات نشان میدهد که میتواند خطر کمردرد مزمن را افزایش دهد.
- در صورت امکان از صندلیهای ارگونومیک دوستانه (مبلمان هایی که برای به حداقل رساندن ناراحتی فیزیکی طراحی شدهاند) در خانه و محل کار استفاده کنید.
- وضعیت نشستن خود را تغییر دهید و به طور مکرر برای پیاده روی یا حرکات کششی در طول روز استراحت کنید.
- کفشهای راحت، پاشنه کوتاه و حمایت کننده بپوشید.
- به خاطر داشته باشید که برخی از عوامل خطر نیز وجود دارند که میتوانند شانس ابتلا به کمردرد را افزایش دهند. اینها شامل وزن اضافی بدن، سبک زندگی بیتحرک، بلند کردن اجسام سنگین و خم شدن یا چرخش مکرر کمر است.
برای کسب اطلاعات درباره روش درمانی پی آر پی زانو ، روی لینک کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کاربرد بلوک عصبی برای کاهش کمر درد و سیاتیک
تاریخ انتشار : 1403-02-02تاریخ بروز رسانی : 1403-02-05 -
علت کمر درد در ایستادن و راه های پیشگیری و درمان آن
تاریخ انتشار : 1400-11-04تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
منوال تراپی کمر چه کاربرد هایی دارد و برای چه کسانی مناسب است؟
تاریخ انتشار : 1401-10-21تاریخ بروز رسانی : 1402-05-02 -
رگ به رگ شدن کمر و انواع روش های درمان
تاریخ انتشار : 1402-11-18تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
توانبخشی گرفتگی،خشکی و اسپاسم عضلات کمر
تاریخ انتشار : 1401-02-10تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .