دکتر سلمان فلاح
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / کتف و شانه / بورسیت شانه چیست و راههای درمان

بورسیت شانه چیست و راههای درمان

سر استخوان فوقانی بازو به درون گودی کاسه‌ای به نام گلنوئید در استخوان کتف قرار می‌گیرد. ترکیبی از عضلات و تاندون‌ها که شانه گردان یا روتاتور کاف نامیده می‌شود، استخوان بازو را در مرکز گودی کاسه‌ای شانه نگه می‌دارد. عضله شانه گردان، سر استخوان فوقانی بازو را می‌پوشاند و آن را به استخوان کتف متصل می‌کند. درون مفصل شانه، کیسه کوچک حاوی مایعی وجود دارد که بورسا (bursae) نامیده می‌شود. بورسها کیسه‌های پر از مایع موجود در نزدیکی مفاصل هستند. این کیسه‌ها به عنوان یک بالش میان بخشهای در حال حرکت در مفاصل عمل می‌کنند تا از ساییدن عضلات، استخوانها و تاندونها به همدیگر جلوگیری کنند.

آنچه در این مطلب میخوانید

وقتی بورسهای شانه تحریک بشوند، ملتهب شده و بزرگ می‌شوند. این بدان معنا است که عضلات و تاندونهای شانه فضای کمتری برای حرکت دارند که در نهایت موجب درد و کاهش حرکت شانه می‌شود. درمان با متخصصان طب فیزیکی بهترین روش درمان بورسیت شانه است.آنها می‌توانند با شما همکاری کند تا مشکلات اساسی فیزیکی را که ممکن است باعث التهاب شانه یا بورسیت شانه شما شود، اصلاح کنند. در مراحل اولیه درمان اين درد به‌ صورت غیر جراحی می‌باشد. استفاده از روش‌های مدرن طب فیزیکی می‌تواند در درمان‌های اولیه درد کمک‌ کننده باشد. هدف درمان بورسیت شانه یا هر نوع بورسیت، کنترل التهاب بورسا است.

درمان شانه درد با توجه به علت ایجاد آن و همچنین میزان و نوع آسیب‌دیدگی شانه متفاوت است. متخصصین طب فیزیکی انواع دردهای شانه را بدون جراحی و با بکارگیری روشهای کم تهاجمی مانند فیزیوتراپی شانه بهبود بخشیده و درمان می‌نماید. شما می‌توانید برای بهره مندی از این روشها به کلینیک طب فیزیکی و توان بخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید.

علت بورسیت شانه

عوامل زیر از علت‌های بورسیت شانه شناخته شده‌ است:

بورسیت شانه

علائم بورسیت شانه

علائم بورسیت شانه معمولاً در شب بعد از یک روز طولانی فعالیت یا صبح که شانه برای مدت طولانی بی‌حرکت بوده ‌است، بدتر می‌شود. شایع‌ترین ناحیه بورسیت شانه، بورس ساب آکرومیال است. هنگامی که بازوها بالا آورده می‌شوند، التهاب در این منطقه باعث درد می‌شود.

سایر علائم بورسیت شانه عبارتند از:

تشخیص التهاب و تورم بورس شانه

پزشک پس از معاینه فیزیکی برای تشخیص نهایی آزمایش‌های زیر را تجویز خواهد کرد:

  1. سونوگرافی: سونوگرافی همان تصویربرداری به‌صورت زنده از درون بدن است که برای تشخیص و بررسی محل و نوع التهاب به پزشک کمک می‌کند.
  2. ام‌آرآی: ام‌آرآی تصویربرداری از بدن با استفاده از اشعه ایکس است که برای بررسی و ردیابی برخی اختلال‌ها مانند آرتریت و خار استخوان مورداستفاده پزشکان قرار می‌گیرد.
  3. آسپیراسیون مفصل: در این آزمایش پزشک با استفاده از سرنگ از مایعی که در قسمت شانه جمع شده است را برای انجام آزمایش به‌عنوان نمونه از بدن خارج می‌کند.

انواع بورسیت شانه

بورسیت های شانه بر اساس مکانیسم و زمان ایجاد آن به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که در زیر به آنها اشاره شده است:

بورسیت شانه مزمن

در این نوع بورسیت ها به علت آسیب های مکرر ممکن است دوره های بدون علائم و درد در بیمار وجود داشته باشد؛ ولی مجدداً درد ایجاد شود. در این نوع بورسیت ها ممکن است ضعف عضلانی در ناحیه شانه و بازو در بیمار ایجاد شود.

بورسیت شانه حاد

در این نوع بورسیت ها در به طور ناگهانی و اغلب در اثر تصادف و یا تروما و ضربه ایجاد شده است حرکت دادن در ناحیه بازو و شانه می تواند سبب ایجاد درد شدید در بیمار شود.

بورسیت شانه عفونی

در موارد کمتر ممکن است عفونت های باکتریایی سبب التهاب در مفصل و بورس شود که در این حالت مفصل به رنگ قرمز و گرم شده و تورم ایجاد می شود ممکن است در برخی از بیماران تب نیز وجود داشته باشد.

پیشگیری از بورسیت شانه

پزشک شما می تواند یک برنامه ورزشی خانگی را برای تقویت و کشش عضلات اطراف شانه، بازو، قفسه سینه و گردن برای کمک به جلوگیری از آسیب های بعدی توصیه کند. این ها ممکن است شامل تمرینات قدرتی و انعطاف پذیری برای عضلات شانه، بازو، قفسه سینه، گردن و عضلات مرکزی باشد. برای کمک به جلوگیری از عود آسیب، فیزیوتراپیست ممکن است به شما توصیه کند:

عوامل خطرساز بورسیت شانه

هرکسی ممکن است دچار درگیری بورسیت در مفصل شانه شود؛ اما افرادی که حرکت های تکراری و مداوم انجام می‌دهند بیشتر مستعد این عارضه می باشند. همچنین افراد زیر ممکن است بیشتر مستعد بورسیت مفصل شانه باشند:

  1. آرتریت ها
  2. نقرس
  3. دیابت
  4. بیماری های کلیوی
  5. بیماری های تیروئیدی

بهترین روشهای درمان بورسیت شانه توسط متخصصان طب فیزیکی

فیزیوتراپی برای مدیریت درد شانه و افزایش تقویت و انعطاف‌پذیری مفید است. متخصص فیزیوتراپی از روش‌های درمانی مختلف بهره می‌گیرد، به بیمار کمک می‌کند تا مشکلش را بهتر درک کند و فعالیت‌های معمول خود را سریع‌تر شروع کند.

پی آر پی (پلاسمای سرشار از پلاکت)

پلاسمای سرشار از پلاکت (PRP) محلولی تغلیظ شده از پلاکت‌های بدن خود بیمار در حجم اندکی از پلاسما است. پی آر پی باعث تولید کلاژن و فاکتورهای رشد می‌شود که باعث افزایش سلول‌های بنیادی و در نتیجه تسریع در بهبود درد شانه می‌شود.

اوزون تراپی

تزریق اوزون موجب کاهش درد و بهبود کارایی و عملکرد شانه و در نتیجه بالا بردن کیفیت زندگی بیمار می‌شود. گاز اکسیژن و اوزون از پشت در شانه تزریق می‌شود.

ماساژ درمانی

روش ماساژ درمانی با توجه به چگونگی شروع درد انتخاب می‌شود، بنابراین حتماً حس خود در شانه، شیوه بروز درد و چگونگی شروع آن را به متخصص طب فیزیکی اطلاع دهید تا ایشان روش مناسب را انتخاب کنند. متخصص ساختارهای آسیب دیده و علت اصلی درد شانه را تعیین می‌کند که در اکثر موارد، علت قرار دادن شانه در وضعیت نامناسب است.

شاک ویوتراپی

در شاک ویوتراپی امواج شوکی با انرژی بالا یا پایین روی ناحیه‌هایی از شانه اعمال می‌شود که در اثر ابتلا به شانه منجمد یا تاندونیت کلسیفیه دردناک است.

مگنت تراپی

در مگنت تراپی آهن رباهایی روی ناحیه دردناک یا زیر آن در نزدیکی شانه‌ها قرار داده می‌شود. این آهن رباها در واقع بیماری را از شانه بیرون می‌کشد. خون حاوی آهن است؛ آهن رباها جریان خون را زیر ناحیه تحت درمان افزایش می‌دهد و روند التیام را تسریع می‌کند. آهن رباها مولکول‌های آب بدن را با هم هم‌راستا می‌کند، در نتیجه ورم کاهش می‌یابد و درد شانه سریع‌تر تسکین می‌یابد.

ورزش و حرکت‌های اصلاحی

دست راستتان را مقابل بدن دراز کنید و آن را نزدیک کمرتان نگه دارید. دست چپ را پشت آرنج قرار دهید، بازوی راست را به سمت چپ بکشید و از روی قفسه سینه عبور دهید. اگر در شانه احساس درد کردید، بازو را تا جایی که درد متوقف شود، پایین بیاورید. 60 ـ 30 ثانیه در این حالت بمانید، سپس استراحت کنید و حرکت را روی بازوی چپ تکرار کنید. این تمرین را 5 ـ 3 بار انجام دهید.

صاف بنشینید، سپس چانه را به آرامی تا جایی به سمت قفسه سینه ببرید که کشش را در پشت گردن حس کنید. سعی کنید سرتان را به سمت چپ خم کنید تا کشش را در شانه راست حس کنید یا این که سر را به راست خم کنید تا کشش را در شانه چپ حس کنید. کشش را در هر سمت به مدت بیش از یک دقیقه حفظ کنید و همان طور که سعی می‌کنید تا عضلات را شل کنید، نفس عمیق بکشید. حرکت را 5 ـ 3 بار تکرار کنید. پس از آن که انجام این حرکت برایتان آسان شد، همان طور که بازو را از روی قفسه سینه می‌کشید، آن را تا ارتفاع شانه بالا ببرید.

کش ورزشی، طناب، نوار یا حتی یک کراوات را پشت سرتان ببرید و آن را با هر دو دست بگیرید. همان طور که از نوار گرفته‌اید، کتف‌ها را به هم نزدیک کنید و چانه را به آرامی رو به سقف بالا ببرید. به مدت 15 ـ 10 ثانیه نفس عمیق بکشید و عضلات را شل کنید. حرکت را 5 ـ 3 بار تکرار کنید. برای دشوارتر شدن حرکت می‌توانید، دست‌ها را نزدیکتر به هم روی طناب قرار دهید.

صاف روی صندلی بنشینید و زانوهایتان را به هم بچسبانید. بالاتنه را به سمت راست بچرخانید، دست چپ را روی سمت خارجی ران راست قرار دهید. همان‌طور که به راست نگاه می‌کنید، شانه‌ها را شل کنید و به آرامی به ران راست فشار دهید. 15 ـ 10 ثانیه نفس عمیق بکشید و عضلات را شل کنید. حرکت را بر روی سمت چپ بدن نیز تکرار کنید. حرکت را 5 ـ 3 بار برای هر سمت بدن انجام دهید.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

در چهارچوب در بایستید و بازوهایتان را به گونه‌ای در بالای آن قرار دهید که آرنج‌هایتان زاویه‌ای 90 درجه بسازد و بازوهایتان نیز با بدن و شانه‌هایتان زاویه‌ای 90 درجه بسازد. هر دست را روی یک طرف چهارچوب در قرار دهید، یک پا را جلوتر بگذارید، صاف بایستید و گردن را هم‌راستا با ستون فقرات نگه دارید. رو به جلو خم شوید، بدن را منقبض کنید و به چهارچوب در فشار دهید. حالت کشش را به مدت 30 ـ 20 ثانیه حفظ کنید. حرکت را دو یا سه بار تکرار کنید.

پرولوزون تراپی شامل اوزون (که یکی از اشکال اکسیژن می باشد و زمانی که در بدن شماست به اکسیژن O2 تبدیل می شود) و مواد مغذی است که در داخل و اطراف رباط، جایی که به استخوان متصل است، تزریق می شود. آن ناحیه اکنون دارای خون، اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز می باشد. همچنین این درمان تولید و فعالیت فیبروبلاست ها و کاندروبلاست ها را تحریک می کند. این سلول ها که کلاژن و غضروف بیشتری در بدن تولید می کنند که برای ترمیم رباط ها و مفاصل آسیب دیده مورد نیاز است و این کار قدرت فعالیت ترمیمی سلول ها را افزایش می دهد و بافت های آسیب دیده را محکم می کند، آن ناحیه را ثابت کرده و علت ایجاد درد را از بین می برد.

برای درمان آسیب های زانو، از جمله بورسیت زانو و آسیب رباط صلیبی ، از روشهای غیر جراحی متعددی با نتایج بسیار درخشان استفاده می شود که توسط دکتر سلمان فلاح، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان قابل انجام است. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول
تلفن : 91011414 - 031


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :شقایق دربندی [ 1402-05-17 ]
سلام خدمت شما . درمان بورسیت شانه ، با پی آر پی بهتر است یا اوزون تراپی؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
پرونیشن یا چرخش مچ پا به خارج چیست؟پرونیشن یا چرخش مچ پا به خارج چیست؟

درصد بسیاری از کودکان بعد از وزن گیری و ایستادن مستقل روی پاهای خود، دارای مچ پای چرخیده به سمت خارج می باشند که تا این سن به عنوان موردی فیزیولوژیک شناخته می شود. وجود چرخش یا انحراف در مچ پا و عدم درمان آن موجب ضربدری شدن زانوها، انحراف لگن، اسکولیوز، کایفوز و همچنین دردهای پا و ساق پا می شود. ... ادامه مطلب

ورزش برای درمان قوز کمرورزش برای درمان قوز کمر

قوز کمر و پشت عبارت است از انحنای غیر طبیعی قسمت بالایی ستون فقرات که باعث می ‌شود کمر قوس‌ دار تر از حد معمول به نظر بیاید و همچنین دچار درد و سفتی شود. هرکسی ممکن است به قوز کمر یا گوژپشتی دچار شود این عارضه اغلب ناشی از وضعیت بد قرارگیری بدن یا وجود مشکلی در ساختمان ستون فقرات است. ... ادامه مطلب

شایعترین علت درد زانو در جوانان و درمان آنشایعترین علت درد زانو در جوانان و درمان آن

از فاکتور هایی که می توانند در ایجاد سندرم درد پاتلوفمورال تاثیر بگذارند، می توان به قرارگیری ناصحیح استخوان کشکک بر روی فمور، ضعف عضلات چهار سر ران و یا سفتی زانو در سمت خارجی آن اشاره کرد. ... ادامه مطلب

داروی گاباپنتین چیست و چه کاربردی دارد؟داروی گاباپنتین چیست و چه کاربردی دارد؟

درد نوروپاتیک، درد ناشی از اعصاب آسیب ‌دیده است. این نوع درد متفاوت از پیام های دردی است که در طول اعصاب سالم از بافت آسیب‌ دیده فرستاده می شوند. ... ادامه مطلب